Miért villog az izzítás visszajelző Volkswagen műszerfalon

Miért villog az izzítás visszajelző Volkswagen műszerfalon

Autója olyan egyedi funkciókkal készült, mint például a műszerfalon lévő figyelmeztető lámpák, amelyek jelzik az autó mechanikai működésében fellépő problémákat. Az egyik leghihetetlenebb fényjelző funkció, amelyet időről időre láthat az autójában, a villogó izzítógyertya. A sofőrök sokszor láthatják ezt a villogó izzítógyertya fényt; pánikba eshetnek attól a gondolattól, hogy az autójuk meghibásodott. Ezért vetődik fel sokszor a kérdés, hogy miért villog az izzítás visszajelző Volkswagen gépkocsiban.

Az izzítógyertyák villogása gyakori probléma, különösen a Volkswagen TDI csoport dízelmotorokat használó autómodelljeinél, és ezért sok tulajdonos aggódik az autója miatt.

De miért villog az izzítógyertya jelzőfénye a műszerfalon?

Nos, meglehetősen sok oka van annak, hogy az izzítógyertyák lámpái villognak az autó műszerfalán. A leggyakoribb probléma, amely az izzítógyertya lámpájának felvillanását okozza, amikor az ECU hibás működést észlel a motorvezérlő egységben, ami a hűtőfolyadék szivárgásából, a piszkos olajból és a kopott izzító-/gyújtógyertyákból ered.

A legtöbb esetben, amikor az izzítógyertya jelzőfénye bekapcsol, az autó korlátozott üzemmódba léphet, hogy megelőzze a motor hibás működéséből eredő további problémákat. Ilyenkor az autó elveszítheti teljesítményét, bár ez a probléma természetétől függ. Valamint, ha az autó villogó növekedési dugóba kerül, problémák merülnek fel az üzemanyag-fogyasztással kapcsolatban.

Az izzítógyertya fénye úgy tűnik, mint egy tekercses zseblámpa, és hideg motornál is előfordulhat. Amikor a motor hideg, az autó az izzítógyertyát használja az égéstér felmelegítésére (levegő a hengerben) az autó indításakor, amitől viszont villogni kezd az izzítógyertya jelzőfénye. Miután a motor kellően felmelegszik, a műszerfalon kialszik az izzítógyertya jelzőfénye, és könnyebbé válik az autó indítása.

Ha azonban a tekercs jelzőfénye nem hagyja abba a villogást, más problémák is okozhatják az izzítógyertya fényének ilyen megjelenését, például az időzítő hibája. Az időzítő szabályozza azt az időtartamot, ameddig az izzítógyertyának működnie kell, de ha nem működik, akkor lehetővé teszi, hogy az izzítógyertya továbbra is begyújtsa a motort, ami az elhasználódáshoz vezet.

Mik a megoldások a villogó izzítógyertya lámpára?

A villogó izzítógyertya lámpa javításához szerelőre van szüksége, aki segít diagnosztizálni a valódi okot.

Javítsa meg az időzítő vezérlőt

Egy időzítő vezérli az izzítógyertya működési rendszerét a motor felmelegítéséhez. Amennyiben meghibásodott, nem tudja leállítani az izzítógyertyát, miután befejezte a motor felfűtését. Az új időzítő beszerelése megakadályozza, hogy a rendelkezésre álló izzítógyertya tovább működjön, amikor nincs rá szükség, és a műszerfalon lévő villogó fény sem jelenik meg.

Cserélje ki a rossz izzítógyertyát

Ha az izzítógyertya jelzőfénye rossz izzítógyertya miatt villog, javíttassa meg.

Javítsa ki a hűtőfolyadék szivárgásával kapcsolatos problémát

Az égéstérben szivárgó hűtőfolyadék a motor meghibásodásához vezethet, amit az ECU érzékelő észlel, és izzítógyertya jelzőfényt vált ki a műszerfalon. Ezért, ha szivárog a hűtőfolyadék, keresse meg a megfelelő megoldást a szivárgás megállítására.

Kapcsolódó bejegyzések