Melyik a legjobb injektor tisztító

Melyik a legjobb injektor tisztító

Az üzemanyag-befecskendező rendszerek fényévekre vannak a régimódi porlasztástól, egy dolgot kivéve: a szén és más lerakódások blokkolhatják az üzemanyag befecskendezését a befecskendező fúvókákból, éppúgy, mint a karburátorban. Az üzemanyag-befecskendezés pontossága miatt pedig egy kis piszok nagyon árthat, amitől durván járhat a motor, csökkenhet a teljesítmény és csökken az üzemanyag-fogyasztás. A szennyezett befecskendezők túlzott kopást okozhatnak az üzemanyagrendszerben és a motorban, ami költséges javításokat eredményezhet. Ilynekor szokott megjelenni a kérdés, hogy: Melyik a legjobb injektor tisztító.

Mielőtt eljutna ebbe a szakaszba, egy minőségi üzemanyag-befecskendező tisztító segíthet a szennyeződések feloldásával, valamint az üzemanyag-vezetékek és a befecskendező fúvókák megtisztításával.

Egyes injektor tisztítószerek összetétele tisztítószereket tartalmaz, beleértve a PEA-t (poliéteramin), amely megtisztítja és eltávolítja a káros lerakódásokat és eltömődéseket. Mások kenőanyagot tartalmaznak a felső hengerekhez (a dugattyúgyűrűk felett, ahol az olaj nem fér el). Vannak, amelyek csak benzinmotorokhoz, mások csak dízelmotorokhoz, néhány pedig bármelyik üzemanyaggal működik, ezért feltétlenül olvassa el az utasításokat.

Red Line SI-1 komplett injektor tisztító

A piacon lévő üzemanyag-befecskendezők tisztítószereinek nagy része hasonló összetételű. A Red Line SI-1 Complete Fuel Cleaner saját szabadalmaztatott formulával, felső hengeres kenőanyaggal, nagy koncentrációjú PEA-val a maximális tisztítás érdekében, valamint magas és alacsony hőmérsékletű tisztítószerek keverékével rendelkezik. Ezen túlmenően az SI-1 javítja az üzemanyag stabilitását, gátolja a gumi- és lakkképződést, és a gyártó szerint csökkentheti a motor üzemanyag-oktánszámát. A Red Line drágább termék, és bár egyes felhasználók esküsznek rá, mások azt mondják, hogy hasonló eredményeket kapnak a sokkal megfizethetőbb versenytársaktól. Így a melyik a legjobb injektor tisztító kérdésre továbbra is nyitott marad a válasz.

Chevron Techron Concentrate Plus

A Chevron Techron Concentrate Plus sok mindent tartalmaz: jól ismert márkanév, széles körű forgalmazás (elérhető online, autóalkatrész-üzletekben, áruházakban) és alacsony áron kapható. Sokat adnak le belőle (ez az Amazon legkelendőbb terméke az injektor tisztítószerek között). A Red Line SI-1-hez hasonlóan a ez is egy teljes üzemanyagrendszer-tisztító, amely túlmutat a befecskendezőkön. Saját exkluzív formuláját, a Techront állítja elő, amely a Chevron évtizedek óta használt adalékanyaga a benzinben a PEA mosószer mellett. A Red Line-től abban különbözik, hogy csak benzinmotorokhoz való.

Liqui Moly injektor tisztító

A Liqui Moly Jectron Németországból származik, és a Technischer Überwachungsverein (Műszaki Ellenőrzési Szövetség), egy független német tesztelő cég ellenőrizte és tesztelte. A TUV jóváhagyás azt jelenti, hogy biztonsági szempontból tesztelték, és megfelel a gyártó követelményeinek. A Liqui Moly szerint a felhasználók simább alapjáratra, jobb gázreakcióra, tisztább égésre számíthatnak, és hogy a Jectron kiküszöböli az indítási problémákat, a tétovázást és az elakadást. A régebbi járművek tulajdonosai a termék legnagyobb rajongói közé tartoznak, mondván, hogy nagyszerű eredményeket értek el, de a Jectron továbbra is az 1975 utáni, katalizátoros járművekre törekszik. Nem dízelmotorokhoz készült, és szokás szerint vannak olyan felhasználók, akik azt mondják, hogy nem működött nekik.

Kapcsolódó bejegyzések