Láncos olajszűrő leszedő használata

Láncos olajszűrő leszedő használata

Az olajszűrő fontosságát gyakran alábecsülik, de nem szabad így tenni. Az olajszűrő elengedhetetlen a motorolajból a szennyeződések eltávolításához, amelyek jelentős és költséges károsodást okozhatnak a motorban. A legtöbb szakértő azt javasolja, hogy az olajcserével egyidejűleg cserélje ki az olajszűrőt, hogy megakadályozza a szennyeződések bejutását a motorba. Az olajszűrő eltávolításához sokféle szerszám létezik, de most a láncos olajszűrő leszedő használata kerül bemutatásra.

Az olajszűrők sima, hengeres tartályok, melyeknek a szélük recés. Nehéz megfogni őket, főleg ha olajosak és zsírosak. Emiatt elengedhetetlen a különböző rendelkezésre álló eszközök valamelyikének használata az eltávolításhoz. A szerszám kiválasztása a szűrő méretétől, a szűrőt körülvevő helyiség nagyságától és a szűrő csatlakoztatásának szorosságától függ.

Láncos rendszer

A lánc hurkát a szűrő köré helyezzük, és a rudat kézzel az óramutató járásával ellentétes irányba forgatjuk, amíg a lánc szorosan a szűrő köré tekeredik. A lánc feszességének növelése érdekében a rudat egy dugókulccsal tovább feszítjük. Ez belefúródik az olajszűrő puha fémházába, csökkentve a csúszás esélyét. A láncrendszer különféle méretű olajszűrőkkel működik, és jó a rendkívül zsíros olajszűrőkhöz.

Új olajszűrő beszerelése

Egy új szűrő beszerelése a motorba egyszerű feladat. Először is győződjön meg arról, hogy az olajszűrő gyűrűje tiszta, és kenje meg az olajszűrő gyűrű tömítését. Ezután helyezze be az új olajszűrőt és húzza meg kézzel.

Kapcsolódó bejegyzések