Garázs ötletek

A garázsok gyakran figyelmen kívül hagyott elemei lehetnek az otthoni rendszernek. Egy jól megtervezett szerkezet azonban építészeti érdekességet kölcsönöz az ingatlannak, valamint értékes többcélú teret biztosít. Akár az autónak egy új garázst szeretne integrálni a meglévő házába, akár bele szeretne foglalni egyet a saját építési terveibe, itt vannak a legfontosabb garázs ötletek, amelyek közül választhat:

Autókikötők

Ezek menedéket kínálnak az autók számára, de legalább egy falon keresztül nyitottak. Bár ez nem biztos, hogy ugyanazt a biztonságot nyújtja, mint egy zárt garázs, nagyszerű módja annak, hogy megvédje autóját az időjárás viszontagságaitól (és magát is, amikor ki- és beszáll) anélkül, hogy ki kellene nyitnia és be kellene csuknia a garázsajtókat.

Az autóbeállók jól működnek a fő lakáshoz rögzítve és leválasztva is. A legjobb eredmény a ház stílusától, a hely méretétől és a zóna használatának módjától függ.

A tervezésben is van némi sokoldalúság – például az építészek wow-faktor sémákat hoztak létre, például az autóbeállókat a fő ingatlan konzolos része alatt helyezték el, amely úgy tűnik, hogy lebeg felette. Ne feledje, hogy ezekben a terekben nem tud más tárgyakat ugyanúgy tárolni, mint egy teljesen zárt garázsban.

Csatolt garázsok

Az alsó szinten elhelyezett T-bordás szekcionált garázskapu a Hormann szakszállítótól kapható. A garázs új ingatlanba integrálása nagyszerű lehetőség, ha egy kompakt telken dolgozik, vagy ha olyan tervezési korlátozásokkal kell szembenéznie, amelyek nem teszik lehetővé különálló szerkezet hozzáadását. Azonban alaposan meg kell fontolni, hogy ne tűnjön ki a ház többi részéből. Gondoljon arra, hogy megéri-e megengedni, hogy a zóna potenciálját a jövőben valamikor extra élettérré alakítsák. Például ugyanolyan színvonalon kell szigetelni, mint a főépületet, és a zónának előnyös lesz az ablak és az oldalajtó?

Ha szeretné, hogy a garázs leválasztva legyen a fő lakástól, de még mindig hasznára válik a fedett kapcsolat, akkor jól működhet, ha a házhoz egy pufferhelyiséggel – például egy háztartási helyiséggel – kapcsolja össze. A zónák közötti üvegezett átjáró különösen feltűnően nézhet ki, különösen akkor, ha egy új szerkezethez csatlakozik egy korabeli tulajdonsággal.

A lejtős telkeken saját építésű házak alkalmasak arra, hogy a földszinten garázsokat helyezzenek el. Ez logikus, ha a felhajtót minden megemelt kerthelyiségtől elkülönítve kell megközelíteni és elkülöníteni, de segít a lakóterületek olyan helyzetbe emelésében is, amely a legtöbbet hozza ki a természetes fényből, és a legjobb kilátást nyújtja.

Kapcsolódó bejegyzések